У Генштабі розповіли про соцпакет для строковиків

У Генштабі розповіли про соцпакет для строковиків

Укрінформ
Соцпакет військовослужбовця строкової служби передбачає повне державне утримання, безоплатний транспорт та матеріальну допомогу після звільнення в запас.

Про це під час брифінгу заявив начальника відділу комплектування та призову Генштабу ЗСУ Валерій Дендебера, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Соціальний пакет, який на сьогодні має військовослужбовець строкової служби, передбачає виплату грошової допомоги у розмірі двох мінімальних заробітних плат. З 1 січня поточного року вона становить 3 тисячі 800 грн. Крім того, стаж проходження військової строкової служби зараховується до загального стажу роботи і дає право на призначення пенсії на пільгових умовах за віком”, - повідомив Дендебера, додавши, що за військовослужбовцем зберігається робоче місце, якщо він працював на момент призову до лав ЗСУ.

Крім зазначених соціальних пільг, військовослужбовцю протягом періоду проходження служби надається відпустка тривалістю 10 календарних днів без урахування часу, необхідного для проїзду до місця проведення відпустки та назад.

Начальник відділу нагадав, що строковики перебувають на повному державному утриманні. Вони розміщуються в казармах, забезпечуються щоденним триразовим гарячим харчуванням та військовою формою у відповідності до сезону. Крім того, попри повне державне забезпечення військовим на особисті потреби виплачується щомісяця близько 350 грн. Строковики також мають право на безоплатний проїзд усіма видами транспорту загального користування міського, приміського та міжміського сполучення, за винятком таксі.

Як повідомили під час брифінгу, при звільненні в запас військовослужбовцям виплачується вихідна грошова допомога у розмірі від 8-ми посадових окладів, залежно від військового звання і посади.

Читайте також: Під час весняного призову до армії підуть майже 19 тисяч юнаків

Після звільнення в запас і взяття на військовий облік за місцем проживання за поданням військового комісаріату, юнакам виплачується матеріальна допомога в розмірі середньої зарплати, встановленої на день призову для громадян, які працювали.

Дендебера також нагадав, що юнаки, які є студентами вузів, можуть взяти відстрочку від проходження служби в армії на підставі документів ВНЗ. Водночас студенти, які навчаються на заочній формі навчання, таку відстрочку отримати не можуть.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-