Луценко просить уряд передати ЗСУ 36 зенітних ракет, вилучених у порту

Луценко просить уряд передати ЗСУ 36 зенітних ракет, вилучених у порту

Укрінформ
Генпрокурор Юрій Луценко звернувся до уряду з проханням передати на озброєння Збройних Сил України 36 зенітних ракет, які правоохоронці спільно з митниками вилучили в одному з морських портів.

Про це він заявив під час засідання уряду в середу, повідомляє Укрінформ.

Луценко розповів, що за інформацією Департаменту контррозвідки Служби безпеки Головна військова прокуратура зареєструвала у січні поточного року кримінальне провадження.

"У період з 2007 року по тепер службові особи "Рособоронэкспорту" за попередньою змовою зі службовими особами підприємств оборонно-промислового комплексу України вчинили незаконне переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю зброї, боєприпасів, вибухових речовин. 36 ракет "земля-повітря", які входять до складу зенітно-ракетного комплексу С-125 "Печора" у повному бойовому оснащенні разом із супутнім обладнанням", - сказав він.

Генпрокурор додав, що росіяни намагалися за підробленими документами вивезти ці ракети за кордон, щоб, можливо, підірвати імідж України.

"У ході кримінального провадження ми змогли зробити все, щоб зброя країни-агресора була передана нашим Збройним силам. Пропоную сьогодні прийняти розпорядження і передати зброю країни-агресора нашим доблесним ЗСУ, щоб усі 36 ракет найсучаснішого комплексу захищали мирне небо над нашою країною", - зазначив Луценко.

Читайте також: ЗСУ отримали понад 400 одиниць озброєння і військової техніки

У свою чергу очільник Головної військової прокуратури Анатолій Матіос повідомив, що ракети класу С-125 виявили в одному з морських портів під час інвентаризації транзитних майданчиків, які діють на території України, на предмет наявності необлікованого майна.

Він закликав уряд ухвалити розпорядження, яким передати ракетний комплекс на бойове чергування у ЗСУ.

У свою чергу Прем'єр Володимир Гройсман пообіцяв ухвалити відповідне рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-