У Міноборони розповіли, як контролюють якість продуктів в армії

У Міноборони розповіли, як контролюють якість продуктів в армії

Укрінформ
Контроль безпечності та якості харчових продуктів в ЗСУ здійснюється в чотири етапи, а в зоні ООС діють спеціальні пересувні лабораторії.

Про це під час брифінгу повідомив представник Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ Олександр Цвіліховський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«При застосуванні системи харчування за Каталогом контроль безпечності та якості харчових продуктів здійснюється в чотири етапи», - зазначив Цвіліховський, додавши, що на першому етапі відбувається контроль під час прийому харчових продуктів представниками військової частини, на другому - позаплановий контроль прийнятих на склади харчових продуктів, на третьому - під час видачі продуктів в їдальню, а на останньому - під час приготування страв та безпосередній контроль під час їх видачі особовому складу.

За його словами, з січня минулого року в структурі ЗСУ працюють три створені Центри безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини, розташовані в Києві, Одесі та Львові, а для забезпечення якісним харчуванням військ в районах проведення операції Об’єднаних сил до штабу операції введено посаду головного ветеринарного лікаря ООС і на постійній основі виконує завдання мобільна група, яка має дві мобільні лабораторії.

Зазначається, що у разі надходження скарг на якість продуктів, фахівцями здійснюється відбір зразків продуктів для проведення лабораторних досліджень. Окрім цього, наразі створена та діє «гаряча лінія» за номерами 067-282-44-67, 095-255-82-35, куди можна звертатись з питаннями, які знаходяться в компетенції управління.

Читайте також: ЗСУ поступово переходять на українські ракети та боєприпаси

“Завдяки впровадженню нової системи харчування за Каталогом та зміни алгоритму контролю, з початку 2019 року не допущено на забезпечення ЗСУ понад 170 тонн неякісних та небезпечних харчових продуктів, основна кількість яких повернута суб’єктам господарювання під час приймання продуктів”, — розповів Цвіліховський.

Він повідомив, що у минулому році було не допущено на забезпечення Збройних Сил України понад 800 тонн неякісних та небезпечних харчових продуктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-