До наглядової ради Укроборонпрому слід ввести фахівців з країн НАТО - Порошенко

До наглядової ради Укроборонпрому слід ввести фахівців з країн НАТО - Порошенко

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко пропонує ввести до складу наглядової ради Укроборонпрому міжнародних фахівців з країн-членів НАТО.

Про це він сказав під час засідання РНБО, присвяченого реформуванню ДК "Укроборонпром”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Пропоную негайно вирішити питання щодо розширення складу наглядової ради концерну за рахунок міжнародних фахівців з країн-партнерів, які є членами НАТО. Нам, з урахуванням нашої подальшої інтеграції в НАТО, від наших партнерів нема чого приховувати", - сказав Порошенко.

Він додав, що це прискорить досягнення підприємствами Укроборонпрому стандартів для вступу до НАТО.

Як повідомляв Укрінформ, 25 лютого у програмі "Наші гроші" була озвучена інформація про "багаторічну схему вимивання сотень мільйонів гривень" із українського оборонного комплексу, до якої, за даними журналістів, нібито причетний син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського. Пізніше у НАБУ повідомили, що фірми, які фігурують у розслідуванні журналіста Bihus.info Лесі Іванової, є об'єктами розслідувань детективів бюро.

Гладковський відкинув звинувачення у корупції та звернувся до НАБУ й ГПУ з проханням перевірити факти, наведені в журналістському розслідуванні. Він також звернувся з проханням на час перевірки викладених у розслідуванні фактів призупинити його повноваження як першого заступника секретаря РНБО України та голови Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю.

Читайте також: Скандал навколо Укроборонпрому нашкодив репутації України - гендиректор

Президент 4 березня підписав указ про звільнення Олега Гладковського з посади першого заступника Секретаря Ради національної безпеки й оборони.

Згодом Укроборонпром повідомив, що директор ДП "Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О.О. Морозова" Олексій Бабіч і директор ДП "Ізюмський приладобудівний завод" Сергій Філоненко також були відсторонені від посад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-