Росія готує вторгнення в Україну з півночі, сходу та півдня — Муженко

Росія готує вторгнення в Україну з півночі, сходу та півдня — Муженко

Укрінформ
Генеральний штаб ЗСУ прогнозує військові загрози на трьох з чотирьох географічних напрямках — півночі, сходу та півдня.

Про це заявив під час зустрічі з представниками військово-дипломатичного корпусу, акредитованого в Україні начальник Генштабу Віктор Муженко, повідомляє Укрінформ.

«В сучасних геополітичних реаліях ми прогнозуємо військові загрози по трьох з чотирьох географічних напрямках - півночі, сходу та півдня. Російська сторона завершує формування на кордонах України “ударних з’єднань”, які разом з частинами спецпризначення, за задумом кремлівських стратегів, складуть основу сил вторгнення», - заявив Муженко.

За його словами, висока мобільність, адаптивність та автономність українських військ у поєднанні з фактором «рідної землі» є стратегічною перевагою ЗСУ над військами окупантів.

Муженко нагадав, що минулого тижня під час оперативно-стратегічного збору з керівним складом ЗСУ було зроблено акцент на відпрацюванні нестандартних рішень при плануванні операцій і веденні бойових дій з переважаючими силами противника.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Петро Порошенко у своїй промові до Генеральної асамблеї ООН в рамках спеціальних дебатів “Про ситуацію на тимчасово окупованих територіях України” повідомив, що станом на лютий 2019 року в окупованому Криму Росія розмістила до 32,5 тис. військових, 88 артилерійських систем, 52 реактивні системи залпового вогню, 372 бойові броньовані машини, 113 бойових літаків, 62 бойові гелікоптери, 6 бойових суден і 6 підводних човнів, які оснащені морськими системами крилатих ракет “Калібр.

На Донбасі російські збройні формування мають 496 танків. Це більше, ніж у Німеччини,Франції, Іспанії чи Італії, підкреслив Президент. Окрім того, у складі російських сил - 938 броньованих бойових машин, 128 реактивних систем залпового вогню, 776 артилерійських систем (у тому числі самохідних).

Читайте також: Штати обіцяють продовжити підтримку України у стримуванні агресії РФ

26 лютого на відкритті оперативно-стратегічного збору з керівним складом Збройних сил України Порошенко заявив, що Росія жодним чином не відмовилася від можливості досягти своїх цілей в Україні збройним шляхом. Вона розгортає нові військові з’єднання поблизу кордону з Україною, нарощуючи потенціал для можливого вторгнення. Зокрема, повідомив Президент, Росія продовжує формувати об’єднане стратегічне командування “Захід” у складі двох загальновійськових армій, танкової армії, армійського корпусу, армії військово-повітряних сил і ППО. На Південно-західному стратегічному напрямку 8-ма загальновійськова армія здійснює безпосереднє управління двома армійськими корпусами РФ, розгорнутими на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-