Цьогоріч понад 2000 офіцерів ЗСУ планують зробити сержантами

Цьогоріч понад 2000 офіцерів ЗСУ планують зробити сержантами

Укрінформ
У Збройних сил є нагальна потреба у внесенні змін до концепції розвитку професійного сержантського складу згідно зі стандартами НАТО.

Про це повідомив на брифінгу тимчасово виконуючий обов’язки начальника Управління по роботі з сержантським складом Генерального штабу Збройних сил України прапорщик Андрій Познякевич.

“Є нагальна потреба у внесенні змін до Концепції розвитку професійного сержантського складу - відпрацювання моделі кар'єрного зростання з урахуванням проходження служби на командних, штабних та логістичних посадах. Планується до 2020 року замінити понад 2000 офіцерських посад на сержантські”, - сказав він.

За його словами, для цього необхідно розвивати центри підготовки сержантського складу до міжнародного рівня країн-членів НАТО та надати їм можливість проводити підготовку не тільки військовослужбовців ЗСУ, а й навчати особовий склад країн, які стали на шлях вступу до НАТО, а також вихід на міжнародну арену з можливістю підготовки кадрів для армій країн НАТО.

Крім того представник Генштабу повідомив, що для заохочення до служби опрацьовано пропозиції щодо впровадження одноразової грошової винагороди за укладення наступного тривалого контракту. Тобто, за укладення другого контракту виплачуватимуть одноразову винагороду у 1,5 раза більшу, ніж за перший контракт (від 12 до 15 прожиткових мінімумів - залежно від категорії військовослужбовців), третього та наступних – у 2 рази більшу порівняно з першим контрактом ( від 16 до 20 прожиткових мінімумів).

Читайте також: Порошенко назвав механізми, через які Путін хоче підірвати Україну

На його думку, одноразова допомога дозволяє вмотивовувати військовослужбовців. Крім того, сержанти матимуть право вступати до вищих навчальних військових закладів і навчатись там заочно.

На законодавчому рівні врегульовано питання і права на отримання грошової компенсації військовослужбовцями рядового, сержантського та старшинського складу військової служби за контрактом за наймання житла, сказав Познякевич.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-