Нові кораблі та спостережні вежі: Україна посилює охорону морського кордону

Нові кораблі та спостережні вежі: Україна посилює охорону морського кордону

Укрінформ
Україна опрацьовує можливі варіанти посилення своїх морських підрозділів в Азовському морі.

Про це голова Державної прикордонної служби України генерал-полковник Петро Цигикал повідомив в інтерв’ю “5 каналу”.

“Зараз ми також опрацьовуємо можливі варіанти посилення наших морських підрозділів в Азовському морі. Ми вже провели поточний ремонт кількох наших кораблів та катерів, минулого року на службу заступили катери проекту UMC-1000 з покращеними ходовими характеристиками, проведено ремонт корабля "Донбас", але це лише початок. Наше завдання – створити в Азовському та Чорному морях потужне і мобільне угрупування прикордонних кораблів і катерів, які б могли оперативно та ефективно виконувати як правоохоронні функції, так і протидіяти військовим загрозам на початковому етапі збройного конфлікту. Тому намагаємося вишукувати можливості для реалізації цих амбітних завдань”, - сказав Цигикал.

Читайте також: Біометричний контроль на кордоні з Україною пройшли вже 450 тисяч росіян

За його словами, вже ведуться переговори із французькими партнерами про закупівлю 22 сучасних патрульних кораблів. Якщо всі питання по цій угоді будуть успішно вирішені, це дасть можливість повністю прикрити лінію морського кордону і забезпечити надійний його захист.

“Ще один важливий елемент – система контролю за надводною обстановкою. Наразі на узбережжі Азовського моря вже зведено п'ять веж, які впродовж року будуть оснащені сучасними засобами візуального та радіотехнічного контролю. Ці об’єкти будуть інтегровані до загальної системи та допоможуть нам повністю контролювати лінію морського кордону”, - додав голова Держприкордонслужби.

Цигикал також відзначив, що ДПСУ в межах компетенції продовжує відстежувати та документувати незаконну діяльність Росії в акваторії Азовського та Чорного морів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-