Москва шукає на Азові можливість для подальшого просування в Україну — Наєв

Москва шукає на Азові можливість для подальшого просування в Україну — Наєв

Укрінформ
Район Азовського моря становить особливий інтерес для Росії в плані подальшого військового просування на територію України і, передусім, пробиття сухопутного коридору до окупованого Криму.

Про це заявив командувач Об'єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв в інтерв’ю австрійській газеті Wiener Zeitung.

"Наразі ворог дуже активний передусім на Маріупольському напрямку та в районі Азовського моря. Азовське море для Росії становить особливий інтерес, оскільки Москва вбачає тут можливість для подальшого просування на українську територію. І передусім Москва хоче пробити сухопутний коридор до окупованого Росією Кримського півострову", — сказав він.

За словами Наєва, ситуацію на першій лінії в зоні проведення ООС попри її складність можна охарактеризувати як "стабільну та контрольовану". "Російські окупаційні війська наразі не наступають, але це не означає, що вони припинили свої спроби провокувати подальший конфлікт", — заявив він.

Командувач Об'єднаними силами наголосив, що українська сторона чітко дотримується Мінських домовленостей та, передусім, режиму припинення вогню. Водночас, противник завжди використовує перемир’я для перегрупування військ та здійснення нових провокацій — "це можуть підтвердити не лише наші солдати, а й міжнародні спостерігачі".

Читайте також: За час агресії РФ Укроборонпром передав армії 26 тисяч одиниць зброї та техніки

На його переконання, існує лише один спосіб, щоб примусити російські окупаційні війська дотримування режиму припинення вогню: "Нам потрібна чітка позиція міжнародної спільноти із засудження агресивних дій Росії. Нам потрібна також максимально можлива публічність та інформування про постійне порушення режиму припинення вогню з російського боку в міжнародних медіа та подальші жорсткі санкції проти держави-агресора Росії. Керівництво так званих "псевдореспублік" повністю залежне від Кремля, і лише Москва здатна припинити конфлікт на Донбасі".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-