Окупанти готують провокацію з хімічною зброєю - СЦКК

Окупанти готують провокацію з хімічною зброєю - СЦКК

Укрінформ
На окупованих територіях Донбасу лякають жителів фейковою інформацією про хімічну атаку з боку Об’єднаних сил. Це свідчить, що окупанти самі готують провокацію.

Про це йдеться в повідомленні СЦКК, розміщеному на сторінці операції Об'єднаних сил в Facebook.

"Окупаційна влада і найманці збройних формувань Російської Федерації розповсюджують фейкову інформацію і лякають жителів ОРДЛО чутками про хімічну атаку з боку Об’єднаних сил. ... Такі дії свідчать про те, що керівництво окупантів готує суспільну думку до якоїсь події, наприклад, різкого погіршення екологічної ситуації, свідомо провокують загострення збройного конфлікту на Донбасі", - сказано в повідомленні СЦКК.

Як зазначається, пробна інформація була запущена ще 22 листопада поточного року, коли "заступник начальника управління народної міліції ДНР" Едуард Басурін з посиланням на дані "розвідки" повідомив, що "в підконтрольний Україні Артемівськ" (перейменований в Бахмут) Донецької області "прибула група військових фахівців з Великобританії для участі в проведенні хіматаки на півночі так званої ДНР".

Згодом "глава ДНР" Денис Пушилін заявив, що спецслужби України планують провести диверсію на екологічно небезпечних підприємствах поблизу лінії зіткнення сторін з подальшим звинуваченням у злочині Росії та республік Донбасу.

Читайте також: Росія готує на Донбасі теракт з використанням отруйних хімікатів - розвідка

"Однак, за даними звіту СММ ОБСЄ, який опубліковано 28.12.2018, спостерігачі Місії на залізничній станції "Червона Могила" у Вознесенівці зафіксували шість вагонів-цистерн (на п'яти з них кирилицею з обох боків були написи "Обережно! Сірчана кислота"). Помітивши зацікавленість міжнародних спостерігачів, озброєний найманець збройних формувань Російської Федерації наказав патрулю СММ негайно залишити район залізничної станції", - йдеться у повідомленні.

Як наголошується в повідомленні, українська сторона СЦКК вважає неприпустимими та безвідповідальними дії російсько-окупаційних військ напередодні новорічного і різдвяного перемир’я щодо поширення чуток і звинувачень Збройних Сил України в начебто підготовці хімічної атаки на Донбасі. Навпаки, факти, зафіксовані спостерігачами Місії, вказують на можливості провокації з хімічною зброєю з боку окупаційної влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-