Україна не втратить контроль над Азовським морем — Командувач ВМС

Україна не втратить контроль над Азовським морем — Командувач ВМС

Керченська криза
Укрінформ
Командувач ВМС Ігор Воронченко переконаний, що Україна не втратить контроль над Азовським морем.

Про це він заявив в інтерв'ю DW.

"Не втратимо контроль. Однозначну оцінку зараз давати не буду. Зараз ситуація дуже складна, особливо в Приазов'ї та в ключових точках українських Півдня і Сходу. Збройні сили України знаходяться у такому стані, в якому спроможні виконати завдання (оборони - ред.). Це не 2014 рік", - сказав Воронченко.

Водночас, відповідаючи на запитання щодо співвідношення сил України та РФ у Азовському морі, він наголосив, що перевага наразі, на жаль, не на користь України.

"Зараз, на жаль, не на користь України (перевага — ред.) як у кількісному, так і якісному співвідношенні. Переважна кількість кораблів та катерів Чорноморського флоту РФ та ФСБ перебувають в Азовському морі. За нашими підрахунками, їх кількість вже перевалила за сотню. Безпосередньо тих кораблів та катерів, які можуть повноцінно виконувати завдання, на російському боці приблизно 36-40 одиниць. В України там, на жаль, зараз два катери і два кораблі. От тепер рахуйте, яке може бути співвідношення", - додав Воронченко.

Читайте також: Україна наступного року отримає американські патрульні катери

Окремо він зазначив, що так звана "ДНР" створила біля Новоазовська міфічну флотилію, зібравши рибальські човни.

"Там десь 20-25 швидкохідних човнів. З їхнього боку, на маріупольському напрямку, стоїть якийсь там "9-й полк морської піхоти". У "ДНР" його ще й назвали цікаво - "штурмовий полк морської піхоти". За 10 місяців перебування там цієї "бригади" так званої морської піхоти співвідношення сил на нашу користь. Прямих зіткнень на морі не було”, - уточнив командувач ВМС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-