Окупанти зірвали розмінування територій поблизу Мар’їнки

Окупанти зірвали розмінування територій поблизу Мар’їнки

Укрінформ
Попри домовленості щодо дотримання режиму тиші з метою розмінування саперами територій поблизу КПВВ “Мар’їнка”, російсько-окупаційні війська в односторонньому порядку порушили їх.

Про це повідомляє прес-служба штабу ООС з посиланням на інформацію української сторони СЦКК.

“Сьогодні, 27 грудня, на ділянці поблизу КПВВ “Мар’їнка” вздовж автомобільної дороги Н15 планувалося, що українські сапери проведуть роботи по розмінуванню та знешкодженню вибухонебезпечних предметів, що становлять смертельну небезпеку мирному населенню, яке перетинає лінію розмежування сторін в районі КПВВ “Мар’їнка”... На жаль, ввечері 26 грудня, коли всі організаційні заходи були погоджені, представники збройних формувань російських окупаційних військ цинічно в односторонньому порядку зірвали виконання запланованих робіт”, - інформує прес-служба ООС.

Згідно з повідомленням, у листі до представників СММ ОБСЄ окупанти зазначили, що відмовляються від своїх зобов’язань і не гарантують дотримання режиму "Тиша" під час розмінування. Передбачалося, що роботу саперів, яких зобов’язалася виділити українська сторона, будуть забезпечувати дзеркальний патруль СММ ОБСЄ та спостережна група української сторони СЦКК. На період роботи саперів - 27 грудня 2018 року з 10.00 до часу фактичного закінчення виконання робіт, - планувалося перекрити рух транспорту та цивільного населення через КПВВ “Мар’їнка”. Напередодні через ЗМІ місцеве населення попередили про протимінні роботи та запропонували скористатись 27 грудня послугами сусідніх КПВВ – “Новотроїцьке” або “Майорськ”.

Читайте також: На Маріупольському напрямку окупанти застосували міномети

Відмова окупаційної адміністрації та незаконних збройних формувань Російської Федерації від розмінування територій на лінії розмежування вкотре наражають на небезпеку цивільне населення, заявляють в штабі ООС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-