Генштаб готовий розгорнути війська у разі прямого вторгнення - Муженко

Генштаб готовий розгорнути війська у разі прямого вторгнення - Муженко

Укрінформ
У разі загрози прямого вторгнення з боку РФ Генштаб ЗСУ спроможний розгорнути міжвидові угрупування військ та збільшити чисельний склад бойових підрозділів за рахунок резервістів, які поновили свої навички в ході навчальних зборів.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко.

"Сьогодні на засіданні РНБО України доповів Президенту України – Верховному Головнокомандувачу Збройних сил України попередні висновки з правового режиму воєнного стану. Перше – Генеральний штаб спроможний розгорнути міжвидові угрупування військ у разі загрози прямого вторгнення з боку Росії. Друге – ЗСУ готові, в короткий термін, суттєво наростити чисельний склад бойових підрозділів за рахунок професійного та мотивованого оперативного резерву. Більше 30 тисяч резервістів поновили свої навички в ході навчальних зборів. Третє – проведено комплексні навчання бригад територіальної оборони і налагоджено практичну взаємодію з органами державної влади та іншими складовими Сил оборони країни", - повідомив Муженко.

Читайте також: Порошенко заявляє, що вдалося зупинити найгірший сценарій РФ

Крім того, він зазначив, що Генштаб в умовах загрози відкритої агресії провів масштабні організаційні та навчальні заходи з оборони країни.

За словами начальника Генштабу, детальний аналіз проведених дій усіх складових сектору оборони держави в умовах воєнного стану дозволить вирішити виявлені проблеми і посилить бойові спроможності Збройних сил України.

Фото: mil.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-