Навчальні центри ЗСУ на Харківщині прийняли групу призовників-контрактників

Навчальні центри ЗСУ на Харківщині прийняли групу призовників-контрактників

Укрінформ
На Харківщині сформували та відрядили до навчальних центрів Збройних сил України останню у цьому році команду призовників, які виявили бажання проходити військову службу за контрактом.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату полковник Юрій Калгушкін.

"Це остання цього року група новобранців загальною кількістю близько 50 осіб. Всього ж у грудні до війська вирушило близько 170 мешканців Харківщини, 32 із яких є учасниками бойових дій", — зазначив Калгушкін.

За його словами, після здобуття у навчальних центрах військових спеціальностей, хлопці та дівчата продовжать службу у різних військових частинах.

"Відзначаю високий моральний дух та патріотизм цьогорічних призовників-контрактників. Їх абсолютно не лякає можливість проходити службу у районі проведення ООС чи у складі українського миротворчого контингенту. Через це приблизно 70% із них поповнили лави Сухопутних військ, воїни яких виконують відповідальні бойові завдання на Донбасі", — додав Калгушкін.

Він поінформував, що загалом протягом 2018 року на Харківщині понад 2000 осіб оформили особові справи військовослужбовців служби за контрактом і зараз носять погони різних видів та родів військ Збройних сил України.

Читайте також: Харківщину засипало снігом - на дороги вийшло 225 одиниць спецтехніки

Як повідомлялося, на Харківщині кожен третій з двох тисяч контрактників, відправлених до лав ЗСУ, брав участь у бойових діях.

Пріоритети у роботі воєнкомів наступного року — продовження відбору воїнів-контрактників для служби у військових колективах десантно-штурмових військ та частин морської піхоти, а також у бойових з’єднаннях Сухопутних військ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-