Українські військові пройшли психологічні тренінги НАТО

Українські військові пройшли психологічні тренінги НАТО

Фото
Укрінформ
За підтримки офісу зв’язку НАТО в Україні завершено проведення чергового циклу спланованих Збройними Силами України у 2018 році заходів у межах реалізації програми психологічних тренінгів «Шлях з бою до дому».

Про це повідомляє Міністерство оборони України.

“Програма тренінгів спрямована на психологічне відновлення військовослужбовців — учасників бойових дій, які заплановані до звільнення в запас або у відставку. Заходи здійснювались фахівцями Громадської організації «Ліга офіцерів», яка працює відповідно до укладеного з Генеральним штабом Збройних Сил України Меморандуму про співробітництво. У грудні у програмі взяло участь 280 військовослужбовців різних військових частин”, - зазначили у Міноборони.

У відомстві підкреслили, що питання щодо психологічної підтримки військовослужбовців — учасників бойових дій, є пріоритетними.

“Успішне подолання наслідків поствоєнного синдрому сприяє не лише відновленню психічного здоров’я військовослужбовців, а й створює належні умови для подальшої суспільної соціалізації їх. Тож фахівці проводять навчання таким чином, щоб кожен учасник тренінгу зміг розробити свою власну стратегію використання набутого досвіду в цивільному житті. За твердженням учасників, такі тренінги певною мірою позбавляють їх від негативних соціальних стереотипів та підвищують упевненість у власних силах і знаннях”, - зазначили у Міноборони.

Читайте також: В Україну прибудуть військові ВМС Британії для планування спільних навчань

Наголошується, що до проведення тренінгів залучаються військові психологи, діяльність яких координує Головне управління морально-психологічного забезпечення Збройних Сил України.

Фото: mil.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-