Армія отримає бойові вертольоти Airbus — Порошенко

Армія отримає бойові вертольоти Airbus — Порошенко

Укрінформ
Президент Петро Порошенко заявив, що Збройні сили України отримають бойові вертольоти Airbus.

Про це він сказав під час виступу на церемонії передачі Національній гвардії і ДСНС перших двох гелікоптерів Airbus, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Під час переговорів я поставив чітке завдання, щоб до цих процесів обов’язково були залучені Збройні сили України. І в рамках додатків до цього контракту ми повинні мати і бойові вертольоти Airbus, які зміцнять бойову міць ЗСУ для захисту суверенітету, територіальної цілісності і незалежності нашої держави. Другим етапом буде реалізація саме цього напрямку”, - зауважив Президент.

Водночас він запевнив, що отримання Україною вертольотів іноземного виробництва не перешкоджатиме розвитку вітчизняної вертольотобудівельної промисловості.

“Потреба у гелікоптерах у нас є надзвичайно великою і це, навпаки, підвищить конкуренцію та швидкість модернізації”, - переконаний глава держави.

Як повідомлялося, у п’ятницю, 21 грудня Національна гвардія та ДСНС України отримали перші два вертольоти Airbus.

Читайте також: Перші два вертольоти Airbus надійшли на службу до Нацгвардії та ДСНС

Міністерство внутрішніх справ України і Міністерство Європи та закордонних справ Франції у березні цього року підписали угоду про постачання до України 55 вертольотів компанії Airbus Helicopters.

Пізніше Арсен Аваков заявив, що підрозділи МВС до кінця року отримають перші чотири вертольоти французької компанії Airbus Helicopters й в Україні запрацюють 15 власних вертолітних баз та центр обслуговування Airbus Helicopters. За словами міністра, авіаційна система МВС буде повністю укомплектована до 2021 року і стане третьою за величиною в Європі.

Компанія Airbus надаватиме підтримку Україні, доки система авіаційної безпеки МВС повноцінно не запрацює.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-