Україна пропонує встановити на Донбасі новорічне перемир’я

Україна пропонує встановити на Донбасі новорічне перемир’я

Укрінформ
ОБСЄ і Україна пропонують встановити на Донбасі сталий режим тиші до новорічно-різдвяних свят. Можливу дату перемир'я планують визначити 27 грудня під час скайп-конференції ТКГ.

Такої домовленості було досягнуто у середу на засіданні ТКГ у Мінську, повідомила у Facebook перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко.

"ОБСЄ і Україна запропонували після закінчення режиму воєнного стану, у разі відсутності провокацій з боку РФ і припинення Росією актів агресії, встановити сталий режим тиші на Донбасі до новорічних і різдвяних свят. 27 грудня відбудеться скайп-конференція безпекової підгрупи, на якій обговорять безпекову ситуацію і остаточну можливу дату перемир'я", - розповіла Геращенко.

Читайте також: Парубій - Волкеру: Україна розраховує на підтримку США

При цьому вона зазначила, що оголошення режиму тиші можливе лише в разі відсутності провокацій і відкритої агресії з боку РФ.

"Якщо 27 грудня під час скайп-конференції вдасться констатувати деескалацію і узгодити дату встановлення режиму тиші, це буде 18-та спроба перемир'я...І дуже б хотілося, аби воно дотримувалося РФ і контрольованими нею бойовиками, і тиша була сталою", - підкреслила перший заступник Голови ВР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-