РФ підтвердила, що вогонь вели фактично на знищення моряків України - Турчинов

РФ підтвердила, що вогонь вели фактично на знищення моряків України - Турчинов

Укрінформ
Росія з 2014 року не визнавала своєї участі в подіях, які відбувались в Україні, однак у Керченській протоці РФ вперше атакувала українських військових демонстративно, не приховуючи своєї відповідальності за цей злочин.

Про це в інтерв'ю BBC News Україна заявив секретар РНБО Олександр Турчинов, відповідаючи на питання щодо причин впровадження воєнного стану через чотири роки війни в Україні.

“У нас дійсно п'ятий рік триває війна з РФ, але до подій у Керченській протоці це була гібридна її форма. Під час окупації Криму та війни на Донбасі Росія не визнавала своєї участі в цих подіях, російські військові ховали свої розпізнавальні знаки, принизливо знімаючи погони, шеврони, замальовуючи ознаки належності до збройних сил РФ на військовій техніці”, - заявив Турчинов.

Він наголосив, що у Керченській протоці російські військові вперше з 2014 року атакували українських військових демонстративно, не приховуючи своєї відповідальності за цей злочин. Тобто, за українським законодавством, як і за всіма міжнародними нормами, це був акт прямої військової агресії, заявив секретар РНБО.

Читайте також: В МЗС Литви заявили, що намагаються змусити Путіна відповідати за кожен крок

За словами Турчинова, росіяни підтвердили факт атаки і ведення вогню фактично на знищення проти військових моряків України. “А за українським законодавством, у випадку прямої військової агресії вводиться воєнний стан”, - нагадав очільник РНБО.

Турчинов спростував інформаційні вкиди щодо впровадження воєнного стану з політичних міркувань та вкотре підтвердив, що “воєнний стан не продовжуватиметься, якщо не буде повномасштабної військової агресії”.

Водночас він зазначив, що ймовірність вторгнення залишиться, якщо на президентських виборах переможе кандидат, який не буде підлаштовуватись під Путіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-