Суд відправив за ґрати одного з організаторів

Суд відправив за ґрати одного з організаторів "русской весны"

Укрінформ
За клопотанням прокуратури Луганщини суд застосував запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до підозрюваного у масових заворушеннях та захопленні державних будівель в Луганську.

Про це повідомляє прес-службапрокуратури Луганської області.

«Прокуратура Луганської області здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні за фактом захоплення будівель, що забезпечують діяльність органів державної влади, організації масових заворушень, що супроводжувалися знищенням майна та захопленням будівель, викрадення, привласнення вогнепальної зброї, вибухових речовин та пристроїв», - ідеться в повідомленні.

Досудовим розслідуванням встановлено, що упродовж березня-квітня 2014 року група осіб, вступивши в злочинну змову між собою, брали активну участь у масових заворушеннях, захопленні будівель, що забезпечують діяльність органів державної влади на території Луганської області, зокрема приміщень Луганської обласної державної адміністрації, прокуратури Луганської області, Служби безпеки України у Луганській області, звідки було викрадено арсенал зброї, боєприпасів, вибухові речовини та пристрої.

Дії організаторів та учасників масових заворушень були спрямовані на формування у жителів Луганської області негативного ставлення до української влади, повалення конституційного ладу та надалі захоплення частини території України.

У кримінальному провадженні повідомлено про підозру 19 особам, яких оголошено в розшук.

Читайте також: СБУ затримала одного з організаторів "русской весны" в Луганську

6 грудня цього року одного із підозрюваних у вчиненні вказаних кримінальних правопорушень було затримано та слідчим суддею за клопотанням прокурора застосовано до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.

Санкція статей, інкримінованих затриманому, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 10 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-