Черниш перевірив роботу вибухотехніків на Луганщині

Черниш перевірив роботу вибухотехніків на Луганщині

Фото, відео
Укрінформ
Під час робочої поїздки Луганщиною міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш перевірив стан гуманітарного розмінування в області.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє прес-служба Луганської обласної державної адміністрації.

Робоча поїздка Вадима Черниша на Луганщину / Фото: Ковальов Олексій, Укрінформ

«У Гірському разом із заступником голови облдержадміністрації Юрієм Клименком вони перевірили роботу вибухотехніків ГУ ДСНС у Луганській області, які, у свою чергу, акцентували на необхідності розмінування водойм Луганщини. Потім Вадим Черниш і Юрій Клименко разом із представниками Товариства Червоного Хреста України провели відкритий урок в Гірській обласній спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті на тему «Як убезпечити себе від вибухонебезпечних предметів», - інформує прес-служба ОДА.

Міністр Вадим Черниш перевірив стан проведення гуманітарного розмінування Луганщини / Фото: Луганська ОДА, Facebook

За словами Черниша, одним із завдань проекту є збір та поширення інформації про небезпечні зони та зони підвищеного ризику.

Читайте також: Посольство США вітає ухвалення закону про розмінування Донбасу

Клименко повідомив, що піротехнічними підрозділами ДСНС України вже очищено 4985,5 га території, виявлено, вилучено та знешкоджено 62744 одиниць вибухонебезпечних предметів. Проте це тільки невелика частина забруднених територій. Попри попередження про мінну небезпеку, мирне населення ще страждає внаслідок необережного поводження з боєприпасами, які «розкидані у «сірій зоні».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-