Одному з полонених моряків ампутували пальці на руці - радниця командувача ВМС

Одному з полонених моряків ампутували пальці на руці - радниця командувача ВМС

Відео
Укрінформ
Українські консули не отримали жодної офіційної інформації про поранення полонених моряків.

Про це в ефірі на "Прямому" заявила радниця командувача ВМС Вікторія Христенко.

"Троє моряків перебувають у "Матросской тишине". Жодного відео, жодного підтвердження про характер поранень офіційно не отримали наші консули, окрім того, що начебто поранених відвідала омбудсмен Москви. У одного з хлопців важке поранення ніг, те, що він пересувається з милицями, ні про що нам не говорить, ми не бачимо його поранень і яку йому зробили операцію в ізоляторі. В одного з хлопців травматична ампутація пальців кисті", - розповіла Христенко.

Вона зазначила, що цю інформацію отримано від волонтерів, які допомагали морякам, коли ті перебували в Сімферопольському СІЗО.

Читайте також: Росія заблокувала у Керченській протоці понад 140 суден

Як повідомлялося, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації вчинили агресивні дії проти українських кораблів, що здійснювали плановий перехід із порту Одеса в порт Маріуполь. Російські військові обстріляли і захопили три українські кораблі в Керченській протоці, а також 24 моряків.

Підконтрольні Росії "суди" в окупованому Криму заарештували на два місяці усіх затриманих українських моряків.

Тепер 21 український військовий перебуває у московському СІЗО "Лефортово", ще троє поранених - також у Москві, в медчастині ізолятора "Матросская тишина".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-