Бої за Карачун і аеропорти Донбасу: Порошенко нагадав про подвиги десантників

Бої за Карачун і аеропорти Донбасу: Порошенко нагадав про подвиги десантників

Фото
Укрінформ
У сучасній історії нової української армії немає жодної сторінки, де б не йшлося про десантників та їхні подвиги у боротьбі з агресором.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час виступу перед воїнами Десантно-штурмових військ Збройних сил України у рамках робочої поїздки на Житомирщину, повідомляє прес-служба Глави держави.

Президент України зустрівся з воїнами Десантно-штурмових військ Збройних сил України / Фото: Павло Багмут, Укрінформ

“Якщо поглянути на сучасну історію Збройних сил України, то немає в ній жодної сторінки, де б не йшлося про вас та ваші подвиги. Ви прославилися в боях з російськими агресорами за гору Карачун та Савур-Могилу, в обороні Донецького та Луганського аеропортів. Воїни-десантники героїчно боролися за звільнення та утримання стратегічно важливих об’єктів і населених пунктів, зокрема: Лисичанська, Слов’янська, Краматорська, Красного Лиману, Рубіжного, Сєверодонецька, Бахмута та багатьох інших”, - сказав Порошенко.

Він також згадав безпрецедентний рейд 95-ї окремої аеромобільної бригади тилами російсько-терористичних військ у серпні 2014 року, здійснений за підтримки 25-ї окремої повітряно-десантної бригади.

«Командували 95-ю бригадою нинішній командувач ДШВ, Герой України, генерал Михайло Забродський, що прославив українського воїна-десантника, 25-бригадою – тоді ще полковник Юрій Содоль, який вчора отримав вже генерал-лейтенанта, а окремим батальйоном командував тоді ще підполковник Євген Мойсюк, який також вчора отримав звання генерала. Це генерали, які виросли в боях, які складають славу українського війська, які сьогодні є гордістю України», - зазначив Президент.

Читайте також: Парубій: Героїзм українських воїнів на Донбасі зламав плани російського агресора

Глава держави нагадав, що тоді українські війська прорвали лінію оборони ворога, пройшли з боями вздовж кордону майже 500 кілометрів, знищили чимало військової техніки та особового складу, а в якості трофеїв захопили чимало озброєння.

Як повідомлялося, 6 грудня українці відзначають День Збройних сил України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-