Гройсман обіцяє й надалі тримати фінансування армії серед пріоритетів уряду

Гройсман обіцяє й надалі тримати фінансування армії серед пріоритетів уряду

Укрінформ
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що влада зобов'язана забезпечити військових належними умовами служби та гідною матеріальною винагородою.

Про це він наголосив у привітанні, військовим, оприлюдненому на Урядовому порталі.

«Служба у Збройних силах сьогодні є одним з найбільш почесних видів діяльності у нашому суспільстві. Українські воїни, які ціною свого життя захищають Україну на Донбасі та на морі, є справжніми героями для усіх нас. Уже ні в кого не викликає сумнівів, що Збройні сили є запорукою нашої державної незалежності та гарантом безпеки нашого суспільства від зовнішніх викликів», - зазначив Гройсман.

За його словами, саме тому уряд продовжує модернізацію Збройних сил та приведення у відповідність із стандартами НАТО. Той факт, що українська армія увійшла до 10 найсильніших армій Європи і 30 найсильніших армій світу, свідчить про те, що ми рухаємося у правильному напрямі. 

«Нам необхідне закріплення курсу на членство в НАТО у Конституції України, що гарантуватиме подальшу модернізацію українського війська та підвищення всіх показників розвитку країни (від соціальних до економічних) згідно з вимогами Альянсу», - додав глава уряду.

«Одним з найбільш важливих аспектів реформи Збройних сил є питання оснащення армії, матеріального забезпечення, а головне соціального захисту українського бійця. Наш обов'язок - забезпечити його належними умовами служби та гідною матеріальною винагородою. З початку 2019 року жоден військовослужбовець не буде отримувати менше 10 тис. гривень заробітної плати. Наголошую, що уряд приділяє цьому питанню значну увагу, тому фінансування армії та наших бійців і надалі залишатиметься одним з пріоритетів державної політики», - відзначив Прем'єр-міністр.

Читайте також: Порошенко привітав українських воїнів із Днем ЗСУ

Він висловив подяку всім військовослужбовцям Збройних сил за віддану службу Батьківщині, високу мотивацію та вірність обов'язку.

Як відомо, у четвер, 6 грудня, українці відзначають День Збройних сил України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-