Генштаб ініціює затвердження виплат резервістам на рівні контрактників

Генштаб ініціює затвердження виплат резервістам на рівні контрактників

Укрінформ
Для осіб, які залучаються на збори резервістів, держава гарантує збереження робочого місця, середньомісячної зарплати за основним місцем роботи та сплачує від 5200 грн до 8666 грн за місяць підготовки на рік.

Про це на брифінгу повідомив начальник відділу впровадження служби в резерві мобілізаційного управління Головного управління персоналу Генштабу ЗСУ Михайло Щербіна, інформує кореспондент Укрінформу.

«На період підготовки резервістам гарантується збереження місця роботи, середньомісячний заробіток та державне страхування на час зборів таке, як мають військовослужбовці.  В загальному підсумку сума грошових виплат резервістам за місяць підготовки в рік складає від 5200 грн рядовим до 8666 грн старшим офіцерам», - заявив Щербіна.

Крім того, резервіст безкоштовно забезпечується харчуванням, проживанням, медичним обслуговуванням та військовою формою на час зборів. 

Читайте також: Генштаб відкрив "гарячу лінію" для резервістів

За словами Щербіни, у Генштабі працюють над підвищенням мотивації для резервістів, тож до Верховної Ради подано проект закону (№9703), яким передбачено перехід до виплати резервістам грошового забезпечення за прослужені місяці на рівні військовослужбовців за контрактом. У разі його прийняття резервісти також отримають переважне право щодо прийому на державну службу та право на дострокову пенсію.

Як повідомлялось, Верховна Рада 26 листопада ухвалила закон "Про затвердження указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" у зв'язку з агресією Росії в Азовському морі.

3 грудня в Україні стартували збори резервістів та військовозобов'язаних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-