Муженко заявив про найбільшу з 2014 року загрозу вторгнення з боку РФ в Україну

Муженко заявив про найбільшу з 2014 року загрозу вторгнення з боку РФ в Україну

Укрінформ
Російська армія збільшує свої сили біля кордону з Україною ще з кінця серпня й нині становить найбільшу з 2014 року військову загрозу.

Про це в інтерв'ю Reuters заявив начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко.

"Росія збільшує свої сили біля кордону з Україною ще з кінця серпня. І нині становить найбільшу військову загрозу з 2014 року, відколи Москва анексувала Крим", — йдеться у повідомленні.

Як повідомляє Reuters, під час розмови генерал показав серію супутникових знімків, які підтверджують розміщення російських танків типу "Т-62 М" за 18 км від українського кордону.

Муженко також додав, що з середини вересня до 1 жовтня, за два тижні, їх кількість зросла більш ніж удвічі, а саме з 93 до 250 одиниць.

Саму тому він вважає, що ці дані є доказом того, що РФ нарощувала сили перед атакою на три кораблі ВМС України та їх захопленням 25 листопада у Керченській протоці, і це може бути передвісником повномасштабного вторгнення.

На думку Муженка, Росія не знає ані юридичних, ані моральних, ані будь-яких інших меж.

"Перед нами знаходиться агресор, який не знає ані юридичних, ані моральних, ані будь-яких інших меж, і тому дуже важко спрогнозувати, коли вона розпочне активну фазу бойових дій проти України", — сказав він.

Муженко також додав, що Україна очікує допомоги від своїх союзників, переважно від США. Зокрема йдеться про надання обладнання, яке може розпізнавати об'єкти як у повітрі, так і на морі, кораблі та зброю для військових.

Як підсумував генерал, наступного року в Азовському морі буде завершено будівництво військової бази, а тривалість воєнного стану в країни залежатиме від дій з боку Російської Федерації.

Читайте також: Канада у НАТО обговорює підтримку України — Фріланд

Як відомо, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада здійснили агресивні дії проти українських кораблів, що здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Вони обстріляли і захопили три українські кораблі в Керченській протоці і 24 моряків.

Верховна Рада України 26 листопада прийняла закон, яким схвалила указ Президента України про введення воєнного стану на 30 днів у 10 областях у зв'язку з агресією Росії.

Фото на першій сторінці: mil.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-