В Укрінформі нагородили

В Укрінформі нагородили "Сталевими хрестами" 32 героїв АТО

Фото
Укрінформ
У Києві відбулося третє нагородження 32 українських воїнів вищою громадською бойовою нагородою - орденом «Сталевий хрест непереможних», який вшановує героїв АТО. 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«Це вже третє нагородження знаком народної пошани «Сталевий хрест непереможних», яка символізує вдячність нашим захисникам», - сказав директор ВТО «Орден», автор 10 знаків державних нагород України і «Відкритої нагородної системи» Олександр Сопов.

Він зауважив, що це не державна нагорода, це нагорода від народу, «нагорода, яка не продається і не видається по знайомству».

Сопов повідомив, що є нагородна рада «Сталевого хреста непереможних», яка дуже уважно розглядає претендентів на ордени. 

«Цю нагороду отримують лише герої», - наголосив він.  

Ордени «Сталевий хрест непереможних» вручав ініціатор створення нагороди - доброволець, учасник АТО, голова Рівненської районної ради Микола Сальчук.

В Укрінформі нагородили "Сталевим хрестом" 32 учасників АТО / Фото: Укрінформ

«Люди, яких нагороджують, пишуть новітню історію України. Я певен, що через кількасот років їх будуть вшановувати так, як зараз вшановують козаків, воїнів УПА», - підкреслив Сальчук.

Нагороди отримали 32 герої, двоє - посмертно. Зокрема, нагороду Ільгара Багірова «Балу», який загинув 30 вересня 2014 р. під час проведення розвідки в районі смт Центральний (Луганська область), отримала його вдова. Він відстрілювався до останнього набою, потім підірвав ручною гранатою себе та ворогів, які намагалися взяти його у полон. Також посмертну нагору Олександра Дереша, який загинув 22 серпня 2016 р. під час виконання чергового бойового завдання, отримала його мати.

Читайте також: Сотні ветеранів АТО готові стати до лав армії у разі агресії Росії - Порошенко

Нагороди, крім учасників АТО, вручили також медикам та волонтерам. Зокрема, боєць-парамедик Надія Богович, Руслан Король, лікарі Анатолій Козій та Олег Скворцев, які і зараз знаходяться на передовій і рятують життя не лише військових, а також надають допомогу місцевому населенню. 

Серед нагороджених, зокрема, були представники розвідки, ім'я яких не розголошували, учасник національної збірної «Invictus Games» 2018 року Усач Андрій. Організатори заходу звернулись до громадян України з проханням пропонувати кандидатури людей, які, на їхню думку, гідні отримати громадську бойову нагороду. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-