В Україні почалися збори резервістів першої черги

В Україні почалися збори резервістів першої черги

Фото
Укрінформ
В Україні 3 грудня розпочався цикл масштабних зборових заходів з резервістами та військовозобов'язаними. 

Про це повідомляє Міністерство оборони.

"Зокрема, будуть проведені збори як у складі бригад (до 15 діб), так і у складі навчальних центрів (до 20 діб). Таким чином передбачається, що всі зборові заходи будуть завершені до початку Новорічних свят", - зазначили в МОУ.

"Для підвищення рівня готовності військ до застосування за призначенням у разі відкритої агресії Головним управлінням підготовки ЗСУ здійснюється низка організаційних заходів. Зокрема, передбачається проведення бригадних тактичних навчань, тривалістю до 10 діб на полігонах у Херсонській, Запорізькій областях", - інформує Генштаб.

В областях, у яких запроваджено воєнний стан, передбачається проведення масових зборів з військовозобов'язаними територіальної оборони, під час яких буде проведено бойове злагодження бригад та батальйонів територіальної оборони з метою підготовки до захисту своїх областей.

Водночас заходи мобілізації проводитимуться лише у випадку відкритої агресії, зазначили в Міноборони. У разі початку відкритої агресії, призиватимуться не лише ті особи, які перебувають на зборах, а й усі резервісти та військовозобов'язані, які приписані до комплектування ЗСУ.

Читайте також: В областях, де оголошено воєнний стан, відбудуться навчальні збори

Як повідомлялось, Верховна Рада 26 листопада ухвалила закон "Про затвердження указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" на 30 днів у 10 областях у зв'язку загресією Росії в Азовському морі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-