Перемовини росіян можуть бути фейком, бо йшли відкритим каналом - СБУ

Перемовини росіян можуть бути фейком, бо йшли відкритим каналом - СБУ

Керченська криза
Укрінформ
СБУ припускає, що перехоплені розмови командира корабля, який атакував український буксир, з представником ФСБ є фейковими

Служба безпеки України 28 листопада перехопила розмови командира корабля «Дон», який протаранив український буксир, з невстановленим офіцером ФСБ, однак вважає, що ці розмови можуть бути фейковими.

Про це сказав сьогодні на брифінгу керівник Апарату СБУ Ігор Гуськов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Записи реальні, але для чого ці записи робилися, ми до кінця не розуміємо, тому що це відбувалося на напрямку зв'язку, який вже був викритий українським СБУ», - сказав Гуськов.

Він зауважив, що інформація з цих напрямків зв'язку вже була оприлюднена 26 листопада в СБУ, і «вони мали бути, ці канали, закриті або змінені російськими спецслужбами».

У СБУ вважають, що це не було здійснено, і тому не виключають «підготовку несподіваних провокацій».

Читайте також: СБУ виклала запис розмов військових РФ, які атакували українські судна

Гуськов повідомив, що були отримані записи переговорів капітана 2-го рангу Олексія Саляєва, командира корабля «Дон», який протаранив український буксир «Яни Капу» з невстановленим офіцером ФСБ. В цих розмовах мова йшла про підготовку до тарану українського буксира. 

Гуськов висловив кілька версій, чому російський канал зв'язку не був перекритий. Перша - ці переговори були здійснені навмисно для української сторони спецслужбами РФ і друга версія - це непрофесіоналізм росіян. Однак, на думку Гуськова, ця версія є малоймовірною. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-