Катер

Катер "Бердянськ" попереджав про намір перетнути Керченську протоку - Муженко

Укрінформ
Начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко заявив, що існують ще дві радіограми, які підтверджують, що малий броньований катер "Бердянськ" завчасно, за чотири години, здійснив запит щодо перетину Керченської протоки.

Про це він сказав під час наради щодо посилення обороноздатності, яка проходила під головуванням Президента, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Те, що стосується даних щодо проходу наших кораблів через Керченську протоку, то є підтвердження ще двох радіограм, що наш наш малий броньований катер "Бердянськ" здійснює запит і спілкується із диспетчером поста технічного спостереження берегової охорони ФСБ РФ. Згідно з Договором про російсько-український державний кордон від 29.01.2003 року та Договором про співпрацю при використанні Азовського моря та Керченської протоки від 24.12.2003 року, судно Військово-морських сил, а також судна забезпечення кораблів мають безпечний прохід Керченською протокою... Попередження про прохід Керченською протокою повідомлено за чотири години до початку переходу", - сказав Муженко.

Він зазначив, що з 26 листопада 2018 року проводяться заходи з приведення у повну бойову готовність військових частин та об'єднань оборонних сил України. Крім того, заплановано здійснити спільно з державними адміністраціями ряд заходів щодо оперативного обладнання територій.

Читайте також: Президент не виключає повномасштабного вторгнення РФ в Україну

Як повідомлялося, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Російські спецпризначенці обстріляли й захопили три українські кораблі у Керченській протоці та 24 моряків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-