Кожному з полонених у Керченській протоці моряків виплатять по 50 тисяч — Полторак

Кожному з полонених у Керченській протоці моряків виплатять по 50 тисяч — Полторак

Укрінформ
Міністр оборони України Степан Полторак підписав наказ, згідно з яким кожному з військових моряків ВМС України, які виконували завдання в районі Керченської протоки та були незаконно затримані 25 листопада, буде надано матеріальну допомогу у розмірі 50 тис. грн.

Про це міністр оборони поінформував на своїй сторінці у Facebook.

«За дорученням Президента України Петра Порошенка щойно підписав наказ щодо надання матеріальної допомоги у сумі 50 тисяч гривень кожному з військовослужбовців ВМС України, які виконували завдання в районі Керченської протоки та були незаконно затримані та взяті у полон 25 листопада 2018 року», — йдеться в повідомленні.

Полторак також поінформував, що 28 листопада в Одесі представники командування ВМС ЗСУ зустрілися з рідними та близькими військовополонених, роз'яснили їхні права й окреслили шляхи вирішення проблемних питань.

Крім того, за його словами, юридичними службами Міноборони, Генштабу та Командування ВМС ЗСУ забезпечено координацію з Офісом Уповноваженої ВРУ з прав людини, профільними центральними органами виконавчої влади, міжнародними правозахисними організаціями, громадськими об'єднаннями та волонтерами — Українською Гельсінською спілкою з прав людини, «Крим-SOS», Медійною ініціативою за права людини. Зокрема, йдеться про правову підтримку українських військових моряків на міжнародному та національному рівнях, постійне інформування громадськості щодо стану військовополонених, а також заходів, які вживаються українською стороною з метою повернення наших воїнів додому.

Читайте також: Ердоган може стати посередником у врегулюванні Керченської кризи

Як повідомлялося, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь через Керченську протоку. Російські спецпризначенці обстріляли і захопили три українські кораблі та 24 моряків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-