Послу США на Донбасі розповіли, як Росія блокує Азовське море

Послу США на Донбасі розповіли, як Росія блокує Азовське море

Укрінформ
Росія не припиняє своїх агресивних дій і намагається поглибити конфлікт, попри санкцій та осуд міжнародної спільноти.

На цьому наголошувалось під час зустрічі у Краматорську керівництва Донеччини та Надзвичайного і Повноважного Посла США Марі Йованович, повідомив на своїй сторінці у Facebook голова Донецької військово-цивільній адміністрації Олександр Куць.

«Наслідки збройної агресії Росії проти України, гуманітарні, економічні та безпекові проблеми Донеччини обговорили з Надзвичайним і Повноважним Послом Сполучених Штатів Америки пані Марі Йованович під час зустрічі в Донецькій обласній державній адміністрації», - повідомив Куць.

Читайте також: Посол США запевняє, що й далі підтримуватиме нові антикорупційні органи України

За його словами, на зустрічі зазначалося, що попри санкції та осуд міжнародної спільноти, Росія не припиняє своїх агресивних дій і намагається поглибити конфлікт. Зокрема, нещодавні дії агресора з фактичного блокування Азовського моря ставлять під загрозу стабільну роботу Маріупольського порту, наголосив Куць.

Він зазначив, що з Йованович обговорили і гуманітарні питання, у тому числі можливість надання державних послуг на контрольно-пропускних пунктах в’їзду-виїзду, поліпшення умов перетину КПВВ.

«Розповів про облаштування чотирьох пропускних пунктів, що діють на Донеччині, про інтеграцію жителів окупованих територій, зокрема молоді, у загальноукраїнський простір - програму дистанційної освіти, розвиток мережі освітніх центрів для здобуття вищої освіти тощо», - розповів очільник області.

Він подякував послу, а у її особі Сполученим Штатам Америки за послідовну підтримку України як у державному, так і громадському секторі за чітку позицію щодо необхідності відновлення миру та територіальної цілісності української держави.

Фото: Олександр Куць/ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-