У Сєвєродонецьку поповнили запаси крові для поранених бійців

У Сєвєродонецьку поповнили запаси крові для поранених бійців

Фото
Укрінформ
Майже 100 військових кілька днів відвідували станцію переливання крові у Сєвєродонецьку, поповнюючи запаси крові як для мирних жителів, так і для поранених військовослужбовців.

Про це повідомляється на сайті Міністерства оборони України з посиланням на прес-службу оперативного командування "Північ".

"Чергову акцію зі здачі крові влаштували військовослужбовці частин оперативно-тактичного угруповання “Північ”. Майже 100 військових упродовж кількох днів відвідували станцію переливання крові у Сєвєродонецьку щоб поповнити запаси крові, які у разі необхідності використовують як для мирних жителів, так і для поранених військовослужбовців", - йдеться у повідомленні.

У Сєверодонецьку поповнили запаси крові для поранених бійців

Як зазначається, оскільки військові мобільні госпіталі не мають можливості самостійно заготовляти кров і користуються допомогою цивільних медзакладів, військові медики звернулися до своїх колег із ініціативою організувати День донора за участю військових. Таким чином армійці самі компенсують ті запаси крові, які використовуються в ході оперативних втручань пораненим.

Читайте також: У чотирьох містах України відкриють центри з трансплантації - Супрун

Донорською кров’ю забезпечуються також лікарсько-сестринські бригади, які сформовані з військових медиків і діють вздовж всієї лінії розмежування на базах районних лікарень. Вони мають обмежений запас крові, відтак користуються тією, яку надають з обласного центру.

За словами начальника медичної служби ОТУ "Північ" полковника медичної служби Віталія Фурдика, такі акції продовжуватимуться й надалі, адже необхідна кількість донорської крові для захисників часто є вирішальним фактором, щоб врятувати життя.

Фото: mil.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-