У Денісової заявляють, що у

У Денісової заявляють, що у "ДНР" замовчують ситуацію з отруєнням водою у Макіївці

Укрінформ
У так званій «ДНР» окупаційні адміністрації навмисне замовчують ситуацію з отруєнням людей питною водою у Макіївці.

Про це повідомив у Facebook представник Уповноваженого ВР із прав людини в Луганській і Донецькій областях Павло Лисянський.

«Про отруєння місцевих жителів водою в Макіївці... Вважаю, що дані окупаційних адміністрацій НВФ «ДНР» сфальсифіковані, мені відомо щонайменше про ще 37 випадків (крім 117) отруєнь людей минулого тижня. Справжні дані про реальний стан справ з отруєнням людей окупаційними адміністраціями не розкриваються. НВФ «ДНР» навмисне замовчують ситуацію», - написав Лисянський.

Він зазначив, що за даними окупаційної адміністрації НВФ «ДНР» м.Макіївки на 1 жовтня, внаслідок кишкової інфекції до медичних установ міста госпіталізували 116 осіб, а саме 87 дітей і 29 дорослих. На 14 годин 1 жовтня у лікарнях перебували 14 дітей та 11 дорослих.

Станом на 4 жовтня окупаційна адміністрація НВФ «ДНР» оприлюднила такі цифри: з лікарень виписані 85 осіб, ще 7 дорослих та 9 дітей залишаються на лікуванні.

Так зване «Міністерство охорони здоров'я ДНР» 4 жовтня повідомило, що з 28.09 по 04.10 на всій території «ДНР» зафіксували 212 випадків гострої кишкової інфекції. У 28 пробах питної води, нібито взятих у Гірницькому районі Макіївки, так звана «СЕС ДНР» вірусів не знайшла, повідомив Лисянський.

«За інформацією, отриманою з джерел на окупованій території Донецької області, пройшли домовленості всередині НВФ «ДНР», після яких тему з отруєнням місцевих жителів та неякісною водою було вирішено заперечувати», - заявив представник омбудсмена.

Читайте також: Росія несе відповідальність за отруєння водою в Макіївці – Лоссовський

Як повідомлялося, Лисянський констатував, що кількість постраждалих від отруєння питною водою в Макіївці сягнула 117 осіб, з яких 13 - діти. Всі постраждалі госпіталізовані. За його словами, причиною події є те, що воду частково дезінфікували марганцем, оскільки скінчився хлор.

У комунальному підприємстві «Компанія «Вода Донбасу» масове отруєння людей водою в Макіївці пояснили тим, що сталося погіршення якості питної води, пов'язане з практично 80% зносом мереж централізованого водопостачання та незадовільним станом внутрішньобудинкових мереж.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-