У Луганську окупанти показали Фрішу не тих полонених  - Геращенко

У Луганську окупанти показали Фрішу не тих полонених - Геращенко

Укрінформ
Серед десяти полонених, із якими координатор ОБСЄ Тоні Фріш зустрівся в окупованому у Донецьку, були шестеро військових, на доступі до яких наполягала Україна.

Про це поінформувала уповноважений Президента з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях, перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко під час брифінгу у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Що стосується інформації, кого ми подавали в списках (заручників бойовиків, яких мав відвідати Фріш на окупованому Донбасі - ред.) і кого з цього списку вдалося відвідати, то цифри не співпадають із прізвищами. Так, українська сторона дала можливість пану Фрішу відвідати 17 ув'язнених у тюрмах Харкова, Старобільська і Бахмута. На іншій території пан Фріш зустрівся лише з 10 особами, але не всі вони були з нашого списку. Ми хочемо підкреслити, що шість громадян, із якими пан Фріш зустрівся у Донецьку, - це були ті пріоритетні для нас військові, з якими ми просили зустрітися", - зазначила Геращенко.

Стосовно ж полонених у Луганську, то, за її словами, Фрішу показали "не тих людей, яких українська сторона просила відвідати".

Читайте також: Півсотні засуджених в ОРДЛО хочуть в українські в’язниці - ОБСЄ

Як повідомлялося, Фріш у четвер, 13 вересня, заявив, що в рамках поїздки до окупованого Донбасу провів конфіденційні бесіди із 10 українцями, яких утримують бойовики у заручниках, а також із 5-ма раніше ув'язненими, які висловили бажання, щоб їх перемістили на підконтрольну українському уряду територію.

Також Фріш підтвердив, що зустрічався і з журналістом Станіславом Асєєвим.

Фото: Павло Багмут

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-