Йованович пояснила, чому Штати беруть участь у навчаннях Rapid Trident

Йованович пояснила, чому Штати беруть участь у навчаннях Rapid Trident

Фото
Укрінформ
Військові США беруть участь у навчаннях Rapid Trident – 2018 через те, що Америка підтримує суверенітет і територіальну цілісність України.

Про це сказала посол США в Україні Марі Йованович під час відкриття багатонаціональних українсько-американських командно-штабних навчань, йдеться на сайті Міноборони.

"США беруть участь у цих навчаннях через те, що ми підтримуємо суверенітет і територіальну цілісність України. Ми міцніші, коли діємо разом - це істина, як для військових так і для всього громадянського суспільства", - зазначила посол.

У церемонії взяли участь особовий склад та командири контингентів всіх країн-учасниць навчання, співкерівники навчання від України - генерал-майор Едуард Москальов, від Сполучених Штатів Америки - полковник Тім Клівленд, представники державних органів країн-співкерівників та учасників навчання.

"Ці навчання є унікальною можливістю для всіх командирів перевірити боєздатність своїх підрозділів, відпрацювати тактику дій спільно на одній території", - сказав співкерівник навчань з американського боку полковник Тім Клівленд. Також він додав, що це дуже велика можливість для країн союзників та партнерів попрацювати з українською стороною, передавати досвід і вчитися самим.

Читайте також: Прикордонники вперше беруть участь у навчаннях Rapid Trident-2018

Цьогорічні Rapid Trident є наймасштабнішими спільними сухопутними навчанням підрозділів Збройних сил України, інших військових формувань України (Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України та Управління Державної охорони) та військових підрозділів іноземних держав. У них беруть участь військові підрозділи 10 країн-членів НАТО та 4 країн - партнерів НАТО, всього 14 країн, а саме: Україна, США, Азербайджан, Болгарія, Велика Британія, Грузія, Данія, Канада, Литва, Молдова, Німеччина, Румунія, Польща, Туреччина. Також у Rapid Trident-2018 беруть участь військовослужбовці багатонаціональної Литовсько-польсько-української бригади імені великого гетьмана Костянтина Острозького.

Навчання «Rapid Trident – 2018» / Фото: www.mil.gov.ua

До навчань залучено понад 350 одиниць техніки 2200 тис. військовослужбовців, які тренуються на Яворівському військовому полігоні. Навчання триватимуть 2 тижні (до 15 вересня включно) та складатимуться з двох фаз - командно-штабної та польової. За цей час українські військові та їх колеги з країн-партнерів відпрацюють завдання як бойового, так і логістичного та гуманітарного характеру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-