США додатково озброїли ЗСУ на $50 мільйонів

США додатково озброїли ЗСУ на $50 мільйонів

Фото, відео
Укрінформ
США передали Збройним силам України дві станції контрбатарейної боротьби AN/TPQ-36. 

Вартість пакету такого обладнання (разом з навчанням та деталями) становить близько 50 мільйонів доларів США.

Символічний сертифікат на техніку Головнокомандувачу ЗСУ Віктору Муженку передала посол США в Україні Марі Йованович, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ці радари дозволять уникати жертв серед мирного населення, а також нададуть спроможність ЗСУ запобігати цьому. Очолювані Росією сили більше не зможуть безкарно завдавати ударів по мирному населенню та Збройним силам України. Радари дозволяють чітко визначити та надати необхідну інформацію для артилерійських підрозділів", - зазначила посол США.  

Йованович також відмітила, що пакетна вартість переданого обладнання сукупно становить близько 50 млн доларів, і наголосила, що США і надалі співпрацюватиме із ЗСУ, "щоб збільшувати спроможності України".

США передали ЗСУ дві станції контрбатарейної боротьби "AN/TPQ-36" / Фото: Олександра Жаркова, Укрінформ

"Від імені українських воїнів, які виконують бойові завдання в районі проведення ООС, та від себе особисто, хотів би подякувати уряду США та всьому американському народові за передану чергову партію військового обладнання, яке допоможе ЗСУ у боротьбі з агресором і, впевнений, збереже немало життів", - зазначив Муженко.

Читайте також: Запуск української крилатої ракети пройшов успішно - Порошенко

Він уточнив, що Україна стала першою країною у світі, якій США дозволили самостійно займатися технічним обслуговуванням та ремонтом радарів.

Рухома радіолокаційна станція контрбатарейної боротьби "AN/TPQ-36" призначена для автоматичного визначення місця розташування позицій ворожої артилерії, ракетних установок та мінометів. Одночасно може обробляти ведення вогню з декількох місць до 10 різних видів зброї, при максимальній дальності 24 км.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-