ЗСУ збиватимуть дрони, помічені над військовими частинами - Генштаб

ЗСУ збиватимуть дрони, помічені над військовими частинами - Генштаб

Укрінформ
У Генштабі ЗСУ закликали громадян України не розголошувати інформацію про переміщення армійських підрозділів та попередили, що всі безпілотники, помічені в районі навчань, над військовими частинами та об'єктами, будуть збиті.

Про це повідомляється на сторінці Генерального штабу Збройних сил України у Facebook.

«Кожен з нас має відчути свою власну відповідальність за захист суверенітету і територіальної цілісності України, забезпечення її інформаційної безпеки, які згідно з Конституцією України є справою всього Українського народу! Прохання і надалі не розголошувати переміщення підрозділів Збройних сил України! Номери техніки, види і кількість озброєння, його приналежність до родів військ, напрямки та маршрути руху», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що розголошення такої інформації може становити загрозу національній безпеці.

Читайте також: 30 модернізованих літаків поповнять парк Повітряних сил

«Інформуємо: в районі проведення навчань, над військовими частинами, об'єктами і полігонами всі помічені безпілотні літальні апарати будуть збиті. А особи, які здійснювали запуск або керували цими БПЛА, будуть затримані і притягнуті до відповідальності», - додали в Генштабі.

Як раніше повідомлялося, в Збройних силах України триває комплекс навчань “Спека-2018”. Замислом передбачається відпрацювання штабами та військовими частинами усіх видів та родів військ Збройних сил України практичних дій з управління під час виконання завдань у різних регіонах України, зокрема, щодо ведення територіальної оборони.

Основна увага буде зосереджена на південно-східному та південному напрямках. Комплекс навчань “Спека-2018” завершиться стратегічним командно-штабним навчанням, що відбудеться у вересні цього року.

До виконання завдань також будуть залучені Сили спеціальних операцій, які протягом двох років існування набули основних оперативних (спеціальних) спроможностей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-