У Києві стартував національний хакатон з безпеки і оборони

У Києві стартував національний хакатон з безпеки і оборони

Фото
Укрінформ
У Києві стартував Національний оборонний хакатон з питань галузі безпеки і оборони України, що спрямований на покращення взаємодії між силовими структурами.

Захід, у відкритті якого взяла участь віце-прем'єр-міністр з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, триватиме в Інноваційному парку UnitCity до 27 липня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Перший національний хакатон з питань безпеки і оборони України / Фото: Тарасов Володимир. Укрінформ

"Хакатон - це абсолютно практичний інструмент для того, щоб швидкими засобами зробити сходження ще на одну сходинку нагору. І знайти рішення для тих проблем, які маємо сьогодні між різними частинами сектору безпеки і оборони", - сказала вона. 

Климпуш-Цинцадзе нагадала, що українські військовослужбовці у 2017 році на своєму дебютному хакатоні TIDE в Лондоні посіли призові місця одразу в двох категоріях. Після цього виникла ідея провести НАТОвський хакатон в Україні. "Ми провели переговори з НАТО і вирішили, що спочатку проведемо український оборонний хакатон, після якого найближчими роками нам вдасться провести в Україні і НАТОвський", - сказала віце-прем'єр-міністр.

Читайте також: Климпуш-Цинцадзе вважає, що санкції РФ проти України - “це просто смішно”

У свою чергу заступник начальника Генштабу ЗСУ Радіон Тимошенко додав, що сфера безпеки і оборони України потребує інноваційних рішень, нестандартних підходів та ідей у сенсі автоматизації, міжвідомчої комунікації, моделювання ситуацій, зокрема кризових. За його словами, йдеться і про формування кейсів із готовими оперативними відповідями на загрози чи ризики. Перший оборонний хакатон у даному контексті має стати прологом формування активної спільноти однодумців, здатної генерувати зміни у взаємодії силових структур, сказав Тимошенко.

Захід організовано Генеральним штабом Збройних сил України та Центром стратегічних комунікацій «СтратКом Україна» за підтримки НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-