На Донбасі від мін загинули щонайменше 355 цивільних – МінТОТ

На Донбасі від мін загинули щонайменше 355 цивільних – МінТОТ

Укрінформ
У період з травня 2014 по березень 2018 року від мін та вибухонебезпечних предметів на підконтрольній Україні території Донбасу загинули щонайменше 355 цивільних, ще 1456 дістали поранення.

Про це свідчать зібрані секторами МінТОТ у Донецькій та Луганській областях та підтверджені дані від органів виконавчої влади і місцевого самоврядування, повідомляє Урядовий портал.

"У період з травня 2014 по березень 2018 року від мін та вибухонебезпечних залишків війни (ВЗВ) на підконтрольній Україні території Донбасу загинули щонайменше 355 цивільних осіб, 1456 дістали порання.  Згідно з отриманими МТОТ даними в Донецькій області зафіксовано 178 загиблих та 1108 поранених, в Луганській області кількість загиблих сягнула 177 осіб, поранених - 348", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що дані не є вичерпними, оскільки враховують лише підтверджені випадки завдання шкоди здоров'ю чи життю громадян і можуть бути переглянуті у бік збільшення у разі надходження нової інформації.

Читайте також: За квітень в окупованому Криму нарахували 26 суден-порушників

У МінТОТ наголосили, що для обробки та подальшого використання цих даних триває робота зі створення геоінформаційної платформи з відкритим доступом. Ця система дасть змогу отримати всю наявну інформацію щодо небезпечних зон, зон, які потребують першочергового очищення, інших заходів протимінної діяльності, що мають проводитися чи вже проведені на визначених територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-