Javelin доставили в Україну кілька тижнів тому – Держдеп США

Javelin доставили в Україну кілька тижнів тому – Держдеп США

Укрінформ
Поставки сучасних американських ракетних комплексів Javelin були здійснені кілька тижнів тому.

Про це заявила під час брифінгу в четвер речниця Державного департаменту США Хізер Науерт, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Я знаю, що багато хто з вас дуже цікавився продажем ракет Javelin в Україну. Я можу сказати вам, що це питання було одним із тих, що "лежало на столі" протягом дуже тривалого часу перед тим, як ми анонсували у 2017 році, що президент прийняв рішення надати систем Javelin Україні. Вони були доставлені кілька тижнів тому", - зауважила представник зовнішньополітичного відомства США.

Читайте також: Українська армія вже отримала Javelin - Порошенко

Вона також підкреслила, що це питання навмисно не розголошувалося, і люди, які держали його в таємниці "зробили гарну роботу".

Водночас, Науерт відмовилась коментувати публікацію в The New York Times про те, що українська сторона відмовилась співпрацювати з розслідуванням спецпрокурора Мюллера через те, що ці поставки були здійснені.

Читайте також: США не зверталися до ГПУ за допомогою у справі Манафорта - Єнін

"Я не можу нічого коментувати щодо цього розслідування", - пояснила представник Державного департаменту США.

Як повідомляв Укрінформ, про отримання американських ракетних комплексів Javelin стало відомо лише цього понеділка, 30 квітня. Ні в Держдепартаменті США, ні в Україні не уточнювали, коли саме відбулися ці поставки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-