Захист цивільних на Донбасі: у Генштабі розповіли про системну роботу

Захист цивільних на Донбасі: у Генштабі розповіли про системну роботу

Укрінформ
Спільні зусилля ЗСУ та інших держорганів із захисту цивільного населення в районах конфлікту на Сході дозволять прискорити відновлення територіальної цілісності України.

Таке переконання висловив заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Бессараб під час виступу на ІІІ Міжнародній конференції з питань цивільно-військового співробітництва - CIMIC, повідомляє Генштаб.

"Розпочалася системна робота щодо впровадження алгоритмів та методик щодо попередження втрат серед цивільного населення під час військових дій. Ми сподіваємось, що такі наші спільні зусилля створюватимуть умови із впровадження державної політики щодо захисту цивільного населення під час збройного конфлікту, та прискорять відновлення територіальної цілісності та незалежності України", - зауважив Бессараб.

У свою чергу віце-прем’єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе наголосила, що чотири роки війни, яку Україна вимушена вести на власній території з Російською Федерацією, виявили системні проблеми та нестачу координації між органами державної влади, зокрема, і в питаннях щодо захисту цивільного населення. За її словами, уряд шукає шляхи для вирішення цієї проблеми, яка залишається дуже гострою.

Віце-прем’єр-міністр нагадала, що під час конфлікту загинули більше 10 тисяч громадян України, більше 22,5 тис. осіб отримали поранення, ще близько 1 мільйона 600 тисяч, не з власної волі, перетворилися на "внутрішньо переміщених осіб".

Читайте також: Жебрівський пропонує платити пенсії на окупованому Донбасі через Червоний Хрест

Климпуш-Цинцадзе окремо відзначила конструктивну роль, яку у вирішенні цієї проблеми відіграють Збройні сили України.

"Хочу подякувати, зокрема, Генеральному штабу (ЗС України) за те, що протягом цих років практично з нуля було побудовано цілий структурний підрозділ цивільно-військового співробітництва, який сьогодні максимально надає допомогу цивільному населенню в зоні бойових дій", - наголосила віце-прем’єр-міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-