МінТОТ проводить навчання щодо небезпеки мін на сході України

МінТОТ проводить навчання щодо небезпеки мін на сході України

Укрінформ
Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб розпочало навчання ризикам небезпеки від мін та вибухонебезпечних залишків війни серед населення, що проживає у східних регіонах України.

Про це міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш заявив на брифінгу після завершення засідання уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Йдеться про інформування про мінну небезпеку, агітаційна робота щодо необхідності вживати заходів та саме розмінування, допомога постраждалим та знищення запасів", - сказав Черниш.

За його словами, усі мають розуміти, що не завжди очистити території можна швидко, тим більше, що на деяких територіях обстріли відбуваються майже щодня, тому забруднені землі не тільки мінами, а й боєприпасами, які не розірвалися.

"Це створює загрози не тільки для військових, а й для цивільного населення. Тому вкрай важливо навчити людей поводитися так, щоб зменшити небезпеку підриву", - сказав він.

Читайте також: Для розмінування Донбасу потрібна донорська допомога - МінТОТ

Урядовець наголосив, що попри те, що відсутній профільний закон, МінТОТ затвердив стандарт, який буде використовуватися під час реалізації всіх програм відомства. Він передбачає інформування різних категорій населення та містить низку способів такого інформування - навчання дітей, представників тих професій, які працюють на забруднених мінами та небезпечними залишками територіях.

Черниш підкреслив, що навіть після завершення активної фази бойових дій ще десятиріччя потрібно на те, щоб розмінувати території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-