Звільнення заручників: Медведчук каже про

Звільнення заручників: Медведчук каже про "104 за 37"

Укрінформ
У питанні другого масштабного обміну полонених на Донбасі розглядається формула "104-109" утримуваних на території України в обмін на 37 українців, які перебувають у заручниках бойовиків.

Про це в інтерв’ю ВВС повідомив лідер організації "Український вибір", який також займається питаннями обміну полонених на Донбасі, Віктор Медведчук.

"Після наймасштабнішого обміну, який відбувся 27 грудня 2017 року, ми провели два точкових обміни. Паралельно з того часу триває підготовка до другого етапу цього великого обміну. На сьогодні з тих осіб, яких шукають невизнані "республіки" на території України, встановлено десь 104-109 людей. З тих, кого шукає українська сторона на непідконтрольній території, в Донецьку та Луганську, достовірно встановлено 37 людей. Це - цифри, які є предметом переговорного процесу, який не припинявся ні на хвилину", - повідомив він.

Читайте також: Президент розказав про роль Медведчука у гуманітарній групі "Мінська"

При цьому Медведчук додав, що "говорити про конкретні дати сьогодні дуже складно".

Як повідомляв Укрінформ, 27 грудня 2017 року відбувся масштабний обмін полоненими за формулою "306 на 74". Українській стороні було передано 73 заручників, які перебували в полоні на окупованій частині Донбасу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-