Могеріні обговорила з Чернишом розмінування на Донбасі та його екологію

Могеріні обговорила з Чернишом розмінування на Донбасі та його екологію

Укрінформ
Міністр з питань тимчасово окупованих територій Вадим Черниш обговорив з верховним представником ЄС з питань закордонних справ та політики безпеки Федерікою Могеріні питання розмінування на Донбасі, специфіки роботи місії ОБСЄ в зоні проведення АТО.

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Під час зустрічі міністр подякував Європейському Союзу за гуманітарну допомогу населенню, яке постраждало внаслідок конфлікту на сході України. Вадим Черниш та пані Могеріні обговорили необхідність гуманітаного розмінування на сході та підготовку навчальних програм для мешканців територій вздовж лінії зіткнення щодо безпечної поведінки з вибухонебезпечними предметами", - йдеться у повідомленні.

Також сторони дійшли згоди щодо необхідності проведення інформаційної кампанії, спрямованої на мешканців зони конфлікту щодо зусиль, які докладають Уряд України та міжнародні партнери для допомоги громадянам, які постраждали від конфлікту на сході України.

Читайте також: Миротворці на Донбасі мають забезпечувати повне виконання "Мінська" — Могеріні

Крім того, Могеріні звернула увагу на необхідність просування мирного порядку денного в Україні з метою об’єднання українського суспільства та попередження появи конфліктних ситуацій між різними групами громадян України в громадах.

Під час зустрічі верховний представник ЄС висловила занепокоєння екологічною ситуацією на Донбасі. Міністр у свою чергу повідомив про підготовку зусиллями МТОТ комплексного звіту щодо екологічних небезпек на сході України як на підконтрольній, так і на тимчасово окупованій території, який найближчим часом буде презентований громадськості з рекомендаціями щодо попередження таких небезпек.

Як повідомлялося, у понеділок, 12 березня, з робочим візитом в Україні перебуває високий представник Європейського Союзу із закордонних справ і безпекової політики - віце-президент Європейської Комісії Федеріка Могеріні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-