Збитий Іл-76: у літаку був родич найманця з

Збитий Іл-76: у літаку був родич найманця з "Вагнера" – глава СБУ

Укрінформ
Серед загиблих десантників літака Іл-76, до знищення якого в 2014 році причетна "ПВК Вагнера", був близький родич самого "вагнерівця".

Про це повідомив керівник Служби безпеки України Василь Грицак в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, СБУ продовжує роботу з встановлення причетності членів "ПВК Вагнера" до військових злочинів на території України та інших держав.

"На сьогоднішній день нами встановлені вже понад 2 тисячі осіб з ПВК", - уточнив він.

Глава СБУ розповів: "Ви пам'ятаєте збитий Іл-76 над Луганським аеропортом у червні 2014 року, коли загинуло 40 десантників і 9 членів екіпажу? Серед загиблих був і командир відділення 25-ї Дніпровської повітряно-десантної бригади ЗСУ старший солдат Олег Ліфінцев, родом з Каховки. Ми встановили, що його родич Олексій Ліфінцов - зрадник України з Севастополя, проходить службу в "ПВК Вагнера" і обіймає посаду командира мінометної батареї, його особистий номер М1184".

Читайте також: СБУ оприлюднила особисті дані сербських найманців з “Вагнера”

За словами Грицака, у української спецслужби є документальна інформація, що частина "вагнерівців" майже щодня влітку 2014 року обстрілювали Луганський аеропорт.

"Ми встановлюємо ступінь спорідненості цих людей, але можу сказати, що це близький родич, і, уявіть собі, десантник був в Іл-76, а його родич служить в НВК", - підсумував Грицак.

Як повідомлялося, літак Іл-76 з українськими десантниками був збитий 14 червня 2014 року озброєними бойовиками в аеропорту Луганська. Тоді загинули 40 десантників і 9 членів екіпажу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-