У Британії привітали повернення українських заручників з ОРДЛО

У Британії привітали повернення українських заручників з ОРДЛО

Укрінформ
Обмін полоненими між Україною та сепаратистами, яких підтримує Росія, є важливою віхою та бажаним кроком до виконання всіма сторонами зобов'язань у рамках Мінських домовленостей.

Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ Великої Британії.

"Велика Британія вітає обмін понад 300 полоненими, що стався між Україною та сепаратистами, яких підтримує Росія, на сході країни. Звільнення заручників – це зобов’язання, яке Україна, Росія та підтримувані Росією сепаратисти взяли на себе в рамках Мінських домовленостей, які мають на меті вирішити конфлікт у східній Україні", - заявив речник МЗС Сполученого Королівства. 

У МЗС Великої Британії висловили сподівання, що всі сторони використають цей позитивний розвиток подій для поступу у виконанні інших мінських зобов’язань, зокрема дотриманні режиму повного припинення вогню, співпраці заради полегшення гуманітарної ситуації  по обидва боки лінії розмежування та відведення Росією своїх озброєнь і військових зі східної України.

Читайте також: Як бранців ОРДЛО додому повертали: фото з місця обміну

У зовнішньополітичному відомстві Сполученого Королівства також подякували всім, хто сприяв досягненню угоди про обмін, зокрема Тристоронній контактній групі, Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ та Міжнародному комітету Червоного Хреста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-