Остаточні цифри: з полону звільнили 73 українців

Остаточні цифри: з полону звільнили 73 українців

Укрінформ
За уточненими даними, у результаті обміну заручниками з полону ОРДЛО повернулися 73 особи, а так званим “ДНР/ЛНР” Україна передала 233 особи.

Про це написала прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган у Facebook.

“За інформацією заступника генпрокурора Анжели Стрижевської, остаточні цифри обміну при 74/306 — 73/233”, - зазначила вона.

За даними Стрижевської, одна жінка із числа заручників ОРДЛО відмовилась повертатися на підконтрольну Україні територію.

«З тих, кого ми забрали з непідконтрольної території, одна жінка відмовилась повертатися на підконтрольну Україні територію, сказала, що має проукраїнську позицію, але сім'я в Донецьку, тому залишається. 26 осіб відмовились їхати в ОРДО/ОРЛО вже під час безпосереднього обміну», - повідомила заступник генпрокурора.

Читайте також: Україна продовжить боротися за кожного заручника - Порошенко

Водночас вона зауважила, що українська сторона не обмінювала громадян РФ, громадян інших держав, дотрималась міжнародних норм і діяла відповідно до домовленостей в рамках Мінських угод.

Стрижевська також додала, що Україна готова до продовження роботи задля звільнення усіх українців, які незаконно утримуються на окупованих територіях України та у РФ.

У свою чергу, прес-служба Верховної Ради також уточнила цифру звільнених із полону ОРДЛО українців, зазначивши, що повернулося 73, а не як було вказано раніше 74 особи.

Як повідомлялося, у середу відбувся обмін полоненими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-