Сайдік закликав забезпечити гідні умови при обміні заручників

Сайдік закликав забезпечити гідні умови при обміні заручників

Укрінформ
Спеціальний представник голови ОБСЄ в Україні та у Тристоронній контактної групи посол Мартін Сайдік вітає домовленість про обмін заручниками.

Про це йдеться в повідомленні ОБСЄ, переданому Укрінформу.

"Я вітаю той факт, що сторони домовилися провести обмін затриманими 27 грудня", - заявив Сайдік.

Він назвав це "кроком, давно очікуваним ув'язненими та їх сім'ями, глибоко гуманітарним жестом, тим більше з нагоди Різдва і Нового Року".

Посол закликав сторони забезпечити умови дотримання почуття власної гідності та поваги до кожного з осіб, які підлягають обміну.

Як повідомляв Укрінформ, 25 грудня представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко підтвердила, що обмін заручниками відбудеться 27 грудня цього року за формулою "306 на 74". За її словами, українська сторона була готова до звільнення ще кілька днів тому - СБУ, ГПУ, Мінська група все для цього зробили.

Читайте також: Геращенко і Лутковська вилетіли на Донбас для звільнення заручників

На сьогоднішній день число українців, незаконно затриманих бойовиками, становить 170 чоловік. При цьому, за даними Геращенко, бойовики ОРДЛО підтверджують наявність лише 97 осіб, з них 74 особи (місцезнаходження яких встановлено) будуть звільнені 27 грудня.

У той же час координатор волонтерської групи з обміну полоненими "Патріот" Олег Котенко заявив, що українська сторона не знає, кого з українських заручників звільнять бойовики під час обміну полоненими 27 грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-