Червоний Хрест може зустрітися з заручниками на окупованому Донбасі

Червоний Хрест може зустрітися з заручниками на окупованому Донбасі

Укрінформ
Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко сподівається, що представники Міжнародного комітету Червоного Хреста проведуть зустріч і поспілкуються з українськими заручниками, що перебувають на окупованих територіях Донбасі.

На цьому вона наголосила під час брифінгу у парламенті, присвяченого представленню Посібника з міжнародного гуманітарного права для парламентаріїв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Привідкрию трошечки питання, що в цьому (в роботі по звільненню українських заручників - ред.) допомагає нам Міжнародний комітет Червоного Хреста, який, згідно з нашими попередніми домовленостями з усіма тими, хто буде переміщений на окупованих територіях... проведе відповідні бесіди. Так само ми сподіваємося, що вони (експерти і представники МКЧХ - ред.) зможуть поспілкуватися з тими нашими героями, яких вдасться звільнити до новорічних і різдвяних свят, над чим ми зараз працюємо", - зазначила Геращенко.

Читайте також: Обмін полоненими: Геращенко заявляє, що бойовики принесли додаткові списки

При цьому вона вважає неприпустимим те, що попри всі зусилля і української сторони, і Міжнародного комітету Червоного Хреста протягом трьох років не було жодного допуску представників Комітету до українських заручників, які знаходяться в пенітенціарних закладах окупованого Донбасу.

"Кілька разів вдалося передати посилки, але тільки директорам цих тюрем, пенітенціарних установ, але не було жодної можливості поспілкуватися із заручниками", - сказала Геращенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-