Ескалація на Донбасі: Німеччина закликає учасників

Ескалація на Донбасі: Німеччина закликає учасників "Мінська" вжити заходів

Укрінформ
У Німеччині стурбовані ескалацією ситуації на Донбасі і закликають учасників переговорів в Мінську вжити заходів для стабілізації ситуації.

Про це йдеться в заяві МЗС ФРН у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми закликаємо всі сторони підтвердити припинення вогню на наступній зустрічі тристоронньої контактної групи в Мінську 20 грудня і вжити необхідні заходи для стабілізації", - йдеться в заяві.

МЗС засудив використання важкого озброєння у Попасній Луганської області в ніч на 13 грудня, в результаті чого під загрозу було поставлено життя співробітників ОБСЄ. "Розміщення артилерії в населених пунктах на сході України серйозно загрожує місцевому цивільному населенню", - додали у відомстві.

"Всі сторони зобов'язані забезпечувати безпеку спостерігачів ОБСЄ і їх безперешкодний доступ по всій території, що випливає з мандата, схваленого усіма 57 державами-учасниками ОБСЄ", - підкреслюють у зовнішньополітичному відомстві.

Читайте також: Франція закликає РФ вплинути на бойовиків заради повної "тиші" на Донбасі

У Берліні глибоко стурбовані відновленням бойових дій на сході України. З початку грудня загинули 17 осіб і 37 отримали поранення, нагадали в МЗС.

Німеччина і Франція, будучи учасницями "нормандського формату, закликають до врегулювання ситуації на Донбасі".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-