Путін зголосився на

Путін зголосився на "добрий крок" - обмін полоненими до Різдва

Укрінформ
Президент Росії Володимир Путін підтвердив готовність до обміну українських заручників на Донбасі на осіб зі списків представників ОРДЛО.

Про це розповів у прямому ефірі на щорічній підсумковій прес-конференції, відповідаючи на запитання українського журналіста Романа Цимбалюка, повідомляє "Українська правда". 

"За дорученням Президента Порошенка цим займається пан Медведчук, який був запрошений патріархією в єрусалимський монастир і там звернувся з проханням, оскільки обмінів давно не було, вплинути на "керівництво" "Л/ДНР" з тим, щоб вони погодилися на цей обмін", - сказав президент РФ.

"Ми провели цю роботу. Я навіть по-моєму вперше взагалі з ними розмовляв. Вони погодилися", - заявив Путін.

Потім, за його словами, Віктор Медведчук "за узгодженням з українською стороною привіз список".

В українському списку "67 осіб з одного боку і близько 300 чи щось на кшталт - з іншого", стверджує президент РФ.

Путін каже, що напередодні Нового року і Різдва треба "зробити цей добрий крок" (обмін заручниками – авт.), а потім можна йти далі.

Читайте також: Кучма і Сайдік обговорили підготовку до обміну полоненими

Як відомо, 13 грудня представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ в Мінську Ірина Геращенко відзначала, що дата обміну заручниками поки не узгоджена, оскільки українська сторона не може силою відправити на окуповані території Донбасу людей, які не хочуть туди повертатися.

5 грудня спецпредставник ОБСЄ в Тристоронньої контактній групі щодо Донбасу Мартін Сайдік заявив, що сторони конфлікту не визначилися з датою обміну утримуваних осіб.

Разом з тим, підкреслив він, сторони взяли на себе зобов'язання здійснити обмін утримуваних осіб до новорічних та різдвяних свят.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-